Directorul interimar ODIMM, Dumitru Pîntea, continuă vizitele de lucru în teritoriu privind informarea antreprenorilor și viitorilor antreprenori despre noile programe guvernamentale de suport antreprenorial din portofoliul ODIMM. 

Joi, au fost vizitate raioanele Căușeni și Ştefan Vodă. În cadrul întâlnirilor cu agenții economici din regiuni, au fost prezentate oportunitățile de dezvoltare a afacerilor, oferite de stat prin mai multe instrumente financiare, inclusiv finanțare nerambursabilă și garanții financiare de stat pentru creditele bancare.

Directorul interimar ODIMM, Dumitru  Pîntea a subliniat faptul că pentru anul 2022, instituția are o anvelopă financiară de circa jumătate de miliard de lei, bani care vor fi orientați spre susținerea ÎMM-urilor.

„Guvernul, împreună cu ODIMM, vine cu o flexibilitate în programele existente, iar până la sfârșitul anului vor fi lansate și alte programe pentru a acoperi necesitățile și așteptările mediului de afaceri.

Astfel, prin Programul „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, ODIMM va oferi granturi de până la 200 de mii lei pentru tinerii, care își propun să se lanseze în afaceri. Finanțarea din partea statului  va constitui până la 70% din valoarea proiectului investițional, iar tânărul va veni cu o contribuție de doar 30%. 

Un alt mecanism destinat tinerilor este Programul de credite cu porțiune de grant. Acesta va combina finanțarea acordată sub formă de grant din partea ODIMM prin Programul „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă” și resurse creditare avantajoase oferite prin intermediul băncilor comerciale și Oficiul de Gestionare a Proiectelor de Asistență Externă (OGPAE).”

Totodată, directorul interimar ODIMM a încurajat tinerii și antreprenorii să aplice la programele ODIMM, asigurându-i de toată susținerea din partea instituției.

Participanții s-au arătat interesați, atât de posibilitățile de lansare în lumea afacerilor, cât și de accesul la finanțarea nerambursabilă.

{gallery}../Vizita -Causeni/Stefan Voda{/gallery}