ConcursDacă eşti tânăr cu vârsta 18-35 de ani şi doreşti să iniţiezi sau să dezvolţi propria afacere, înregistrează-te la CONCURSUL NAŢIONAL DE BUSINESS PLANURI PENTRU TINERI, ediţia a X-a şi vei avea posibilitatea de a beneficia de granturi de inițiere a afacerii, vei acumula cunoştinţe în elaborarea unui plan de afaceri de succes, vei fi susținut și ghidat de către mentorii profesioniști, iar finaliştii vor avea şansa să-şi prezinte ideea și capacitățile de antreprenor, investitorilor prezenți la Gala Ideilor de Afaceri.

 

Concursul este organizat în perioada 25 februarie – 12 iunie 2014 de către Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) cu susținerea Fundației ARGIDIUS, ODIMM şi a altor partenerilor locali.

 

Scopul acestui concurs este de a susține și promova ideile tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică a țării noastre.

 

Ediția a X-cea a Concursului va avea următoarele etape:

I etapă – Lansarea concursului și înregistrarea participanților prin înregistrarea on-line a conceptelor de afacere – 25 februarie 2013- 20 martie 2014,
II etapă – Selectarea a 100 de participanți prin evaluarea conceptelor și intervievarea directă – 25 martie -13 aprilie 2014
III etapă – Cursuri de instruire on line și consultanța mentorilor pentru tinerii de la etapa a doua 14 aprilie – iunie 2014,
IV etapă – Selectarea finaliștilor în baza evaluării planurilor de afaceri elaborate și a prezentărilor orale în fața juriului profesionist – 26 mai -10 iunie 2014,
V etapă – Decernarea a 25 finaliști, care vor primi granturi pentru inițierea sau dezvoltarea afacerii, în cadrul Galei Ideilor de Afaceri - 12 iunie 2014.


Finaliştii Concursului, precum și persoanele instruite, vor beneficia de susținere consultativă și informațională post concurs timp de 12 luni. Pentru prima dată la această ediție instruirile vor fi on-line, ceea ce nu necesită deplasarea și prezența in sala pentru a învăța cum să elaborez planul de afaceri. Valoarea grantului va fi intre 150 mii și 60 mii lei.

 

Vrei să intri în Concurs? Intră pe site-ul www.cbp.antim.org, crează-ţi un cont personal şi expune-ţi ideea ta de afaceri. Tot pe website, vei găsi toată informaţia cu privire la regulament, premii şi criterii de evaluare.

 

La edițiile din 2012-2013, 41 de tineri au primit granturi în valoare de peste 170 mii EURO. Menţionăm că la Concurs au aplicat peste 2500 de persoane, din care 500 au fost selectate pentru interviu, iar la instruiri au participat peste 100 de persoane. De asemenea, absolvenții programului beneficiază de susținere continuă din partea consultanților în afaceri, care îi ajută să dezvolte afacerea și să promoveze produsele noi pe piață.

 

Detalii despre conurs la tel 022923001, mob 069891999 Aurelia Braguta - Președinte sau la adresa www.cbp.antim.org

 

Partenerii proiectului:
Sponsori: BC „Moldova Agroindbank" SA, Japan Tabaco International, ASEM, Asociația Busenisului European, ODIMM.
Partenerii Media: "KissFM", "Avtoradio", "Экономическое обозрение", ziarul TIMPUL, ziarul ADEVĂRUL
Internet: „Simpals Garaj"

_____________________________________________________________________________
NOTĂ:
Istoria concursurilor de business planuri este foarte bogată, fiind o formă recunoscută de stimulare a noilor afaceri în ţările dezvoltate. Din anul 1980, concursurile de business planuri se bucură de o răspândire din ce în ce mai activă, organizate de instituţii guvernamentale, marile corporaţii, cât şi de marile centre universitare din Wharton, Yale, Harvard, Stanford, Massachusetts, Ivey, Oxford, Cambridge

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) este o organizaţie nonguvernamentală, ce activează din anul 1997. ANTiM are drept scop susţinerea şi dezvoltarea spiritului managerial al tinerilor din Republica Moldova. Proiectele ANTiM sunt orientate spre stimularea iniţiativei tinerilor în autoangajare şi autorealizare, creării propriilor întreprinderi, stimulării creativităţii tinerilor, astfel contribuind la dezvoltarea mediului economic local.