Dan Mereacre este tânărul care a lăsat serviciul pe care îl avea în Marea Britanie și a ales să investească banii adunați în Moldova, în pensiunea turistică „Turnul Alb”, amplasată în satul Costești, raionul Ialoveni.

Retrasă și îndepărtată de aglomerația și rutina orașului, pensiunea oferă condițiile necesare relaxării și odihnei în sânul naturii.  Toate serviciile pensiunii sunt concepute pentru confortul și starea de bine a vizitatorilor. O zi la foișor, o dimineața la pescuit, o zi la piscină sau o seară cu discotecă până în zori - toate într-un singur loc și pentru toate gusturile turiștilor.

„Turnul Alb” SRL este o afacere de familie, spune Dan Mereacre, unde ei sunt şi investitori şi muncitori. Surorile şi nepoţeii contribuie zi de zi la dezvoltarea acestei afaceri. Ideea de a deschide „Turnul Alb” este una bine gândită pe parcursul anilor datorită, naturii, lacurilor și spațiului care permite o nouă abordare și reprofilare.

Antreprenorul susține că în căutarea unor noi experienţe a ales să plece peste hotare, însă de la bun început a știut că se va realiza acasă.

“O afacere necesită investiţii substanţiale dacă alegi să fie una prosperă, drept urmare câteva zeci de mii de euro îţi ajung doar că să bagi cheia în lacăt şi să deschizi uşa, nu și să o ţii deschisă. Grație faptului că am lucrat peste hotare, am fost eligibil pentru Programul de stat dedicat migranților - “PARE”, din gestiunea ODA, prin intermediul căruia am accesat la etapa I de finanțare circa 250 mii lei pentru investiții în amenajarea piscinelor. Ulterior, am accesat și alt grant pentru extinderea și digitalizarea afacerii. Mai mult decât atât, pregătim dosarul pentru depunerea aplicației de finanțare la etapa II în cadrul Programului PARE pentru a beneficia de încă 500 mii lei”, a accentuat Dan Mereacre.

Omul de afaceri spune că una dintre calităţile cultivate de părinți este dragostea nemărginită faţă de familie şi necesitatea de a o avea aproape. Acesta e motivul care l-a făcut să revină în Republica Moldova, să  aprecieze avuţia spirituală de acasă, ca, ulterior, să reușească să dezvolte o afacere prosperă în localitatea de baștină, să creeze locuri de muncă și să dezvolte infrastructura locală.

Programul PARE este destinat lucrătorilor migranţi din diaspora şi rudelor de gradul I ai acestora, care intenţionează să investească remitenţele în iniţierea sau în dezvoltarea unei afaceri.  Aceștia pot accesa finanțare nerambursabilă în două etape:

În prima etapă, finanțarea nerambursabilă se va acorda în baza „Regulii 1+1”, adică fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu din cadrul Programului, iar valoarea maximă a grantului nu va depăşi 250 000 lei.

La etapa a doua pot aplica beneficiarii care au implementat cu succes proiectul investițional din prima etapă și intenționează să-și majoreze capacitățile de producere, diversifice produsele, să se extindă pe noi piețe de desfacere. Finanțarea nerambursabilă constituie maximum 67% din suma proiectului investiţional, dar nu va depăşi 500 000 lei, iar contribuţia beneficiarului va constitui minimum 33%.

❗️ ODA recepționează în regim continuu cereri de înscriere la Program. Vezi detalii despre Program https://bit.ly/3C8ikzT

 ➡️ Aplică acum: https://bit.ly/3BCZGz6