Image

Acest program este finanțat de Guvernul Republicii Moldova
și Uniunea Europeană, prin intermediul ODA.

Image

Programul FEMEI ÎN AFACERI are capacitatea de a reduce din inegalitatea de gen

Scopul Programului este oferirea suportului financiar și non-financiar prin acordarea granturilor pentru investiții și servicii relevante pentru dezvoltarea afacerilor de către femei.

Image

Programul este orientat spre atingerea următoarelor obiective:

 1. Creșterea oportunităților economice pentru femei, prin reducerea barierelor la inițierea sau dezvoltarea unei afaceri;
 2. Facilitarea accesului la investiții și asistență pentru dezvoltarea afacerilor gestionate de femei, menite să complementeze suportul financiar şi non-financiar disponibil la moment pentru femeile antreprenoare din Republica Moldova;
 3. Crearea unui model național integrat de suport pentru dezvoltarea antreprenorialului feminin, care vizează diferite etape de dezvoltare a businessului: de la planificarea afacerii (inițiere) - la întreprinderi nou create şi până la afaceri în creștere;
 4. Consolidarea infrastructurii naționale de suport a ÎMM-lor, prin extinderea serviciilor oferite în scopul reducerii obstacolelor specifice pe care le confruntă femeile în afaceri;
 5. Contribuirea la realizarea politicilor prioritare privind egalitatea de gen şi dezvoltarea economică.

Programul Femei în afaceri

01 Suport la inițierea afacerii


lnstruire și îndrumare pentru a pregăti femeile care planifică lansarea afacerii.

02 Suport pentru afaceri nou create

lnvestiții la scară redusă și suport în dezvoltarea afacerii pentru a reduce riscul de eșec a afacerii la stadiul incipient și pregătirea pentru creșterea afacerii.

Componentele Programului: Acestea reprezintă o abordare integrată a serviciilor pentru dezvoltarea pe termen lung a afacerilor gestionate de femei.

Plan de finanțare individual

Componenta I a Programului este destinată etapei de formare, cu posibilitatea planificării și inițierii unei afaceri viabile.

165.000 MDL

Prin participarea la Componenta II a Programului, beneficiarii vor obține următorul suport financiar nerambursabil pentru:

 1. investiții de scară mică;
 2. servicii de dezvoltare a afacerii destinat eficientizării investițiilor.

FEMEILE, TOT MAI PREZENTE ÎN AFACERI

  Dovadă clară că acum au mai multe posibilități de afirmare, că acum ele pot fi ajutate să-și construiască o cariera antreprenorială de succes.
  Economia Moldovei poate fi condusă și  de femei - cu inteligență emoțională, cu atitudine și cu implicare totală.
  Programul FEMEI ÎN AFACERI are capacitatea de a reduce din inegalitatea de gen, poate ajuta femeile să obțină abilități manageriale prin dezvoltarea afacerilor, preponderent în zonele rurale, poate spori accesul acestora la resurse, servicii și tehnologii moderne.
  Femeile pot avea ambiția de a se ridica la standardele cele mai înalte  -  cu tenacitate, pasiune, discernământ  - în identificarea oportunităților și marea dorință de a reuși în domeniul afacerilor, care nu aparține doar bărbaților puternici.

Criterii de eligibilitate:

  • Femeie, cetățean al Republicii Moldova;
  • Intenționează să lanseze o afacere proprie în Republica Moldova sau să dezvolte afacerea existentă.

Descoperă alte programe

PARE

Programul de atragere a remitențelor în economie

Programul de Susținere a Inovațiilor Digitale și Startup-urilor Tehnologice

Start pentru tineri

Programul “START pentru TINERI – o afacere durabilă la tine acasă” are ca obiectiv promovarea antreprenoriatului în rândul generației tinere pentru sprijinirea integrării socio-economice.